Fotboll är inte bara världens största sport utan även den mest populära sporten i Sverige. På den här sajten kommer du att kunna ta del av intressant läsning om svenska fotbollsspelare, både damer och herrar. Vi fokuserar på de stora världslagen; lag som spelar i ligor som bland annat Premier League, La Liga, Serie A och tyska Bundesliga.

Vi som skriver på sajten besitter ett gediget intresse för fotboll och vi törs kalla oss “experter”. Du kommer att kunna ta del av fakta kring flera av våra stora världsspelare samt mer djupgående artiklar om olika fotbollsspelare. Parallellt tar vi även upp andra aspekter som är relevanta till ämnet. Till exempel hur livet som fotbollsproffs ser ut samt hur spelarförhandlingar sker inom fotbollsvärlden.

Historisk läsning

Svensk fotbollshistoria har många svenska storstjärnor att skryta med och här på sajten kommer vi att berätta om svenska fotbollslegender genom tiderna. Gunnar Nordahl, Gunnar Gren, Sven Tumba och Kurre Hamrin är några exempel på spelare som tillhör den här kategorin. Vi som står bakom den här sajten tycker det är riktigt spännande att jämföra dåtidens världsstjärnor med dagens proffs.

Det finns dessutom mycket att hämta i stora svenska fotbollsbragder genom tiderna. Ett bra exempel är VM-bronset 1994 i USA. Där utmärkte sig stora stjärnor som Tomas Brolin, Martin Dahlin och Jonas Thern. Det var även ett mästerskap där framtida stjärnor skulle spela sina första matcher i landslagströjan. Henrik Larsson var till exempel ett tämligen okänt namn på den tiden.

Svenska damspelare

Vi tycker att svensk damfotboll förtjänar mer utrymme i etern och därför kommer vi att ägna många rader åt svenska världsspelare. Några stora namn som du garanterat kommer att kunna läsa om här på sajten är Lotta Schelin och Pia Sundhage. Aktiva spelare som Kosovare Asllani, Nilla Fischer samt Caroline Seger hör till Sveriges främsta och vi skriver självklart om de här tjejerna.

Även om den här sajten främst syftar till att skriva om enskilda fotbollsspelare kommer vi också att ta upp mer generella aspekter kring damfotboll på internationell nivå. Utvecklingen av internationella mästerskap är ett område vi kommer att återkomma till. Damfotbollens stora event spelar en viktig roll för arbetet med att göra tjejernas prestationer på fotbollsplanen lika uppmärksammade som killarnas.

Damspelare VS herrspelare?

Inte sällan hamnar vi som står bakom den här sajten i diskussion gällande dam- och herrfotboll. Vissa av oss hävdar att det är fullt rimligt att jämföra de olika sektionerna, medan andra av oss menar att det är ologiskt. Hur som helst kommer den här frågeställningen dyka upp titt som tätt här på sajten. Går det att jämföra dam- och herrspelares prestationer?

Vi är som tidigare nämnt inbitna fotbollsnördar och vi gillar att gå på djupet med statistik och fakta. När det kommer till att jämföra damer och herrar i fotboll tar vi ibland till statistik. Med siffror kan vi lättare få en överblick på en damspelare och en herrspelares prestationer på planen. Du kommer själv bli riktigt överraskad av resultatet!

Smidig och användarvänlig sajt

Den här sajten är till för dig som liksom oss tycker att fotboll är det bästa som finns. Vi har därför valt att inte krångla till saker i onödan utan fokusera på det som är viktigt; läsningen. Du kommer enkelt att hitta fram till artiklar och texter här på sajten där vi i hög grad utgår från dig som användare.

Aktuellt innehåll

Du är garanterad ett uppdaterat innehåll där vi bland annat strävar efter att ge artiklar relevans till nuet. När ett slutspel pågår i någon av världens stora ligor kan du till exempel se fram emot intressant läsning om svenska spelare som deltar. Hos oss kan du dessutom räkna med aktuella nyheter så som spelarövergångar eller olika klubbrykten. Väl bemött!

Svensk fotboll

1 thought on “En hemsida om svenska fotbollsspelare i världens bästa lag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *